preskoči na sadržaj

Prirodoslovno-grafička škola Zadar

Login
Kemijski laboratorij

         

Terenska nastava

 

 

Zelene ulice našeg grada

Forenzična ispitivanja

Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 5. 2013.

Ukupno: 2472912
Ovaj mjesec: 2353
Ovaj tjedan: 435
Danas: 48
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
RADIONICE "Doslovno ljubav"
Autor: Anamarija Ivković, 18. 2. 2022.

U ponedjeljak nije bio običan dan, učenici su imali priliku sudjelovati na brojnim radionicama.

 

Ljubav na platnu

U školskoj knjižnici, učenici su imali priliku pogledati znanstveno fantastičnu priču o ljubavi i nježnom prijateljstvu robota Sheldona i Franceske. Koliko svijet može biti usamljeno mjesto bez ljubavi bliske osobe i jesmo li spremni na žrtve iz ljubavi, neka su od pitanja o kojima se razgovaralo s učenicima.


Ljubav i evolucija

Na radionici iz Biologije, učenici su poslušali kratku prezentaciju o biranju partnera i razmnožavanju životinja nakon čega su istražili koje skupine imaju najviše monogamnih parova, a koje pokazuju najveću brigu o mladuncima. U drugom dijelu radionice, učenici su rješavali zagonetke o načinima ponašanja i zavođenja kod životinja služeći se karticama s fotografijama.


Boje ljubavi

Niz zanimljivih pokusa iz kemije zaokupilo je maštu učenika u našem školskom laboratoriju. Duga u epruveti, Ranjeno srce, Ljubavni tornado, Ružičasta boca, Cvijet koji mijenja boju.


Ljubav kao hormonalni trik

Još jedna zanimljiva radionica iz prirodoslovlja zamišljena je u vidu natjecanja u slaganju puzzle slagalice na srce. Ekipa koja je prva ponudila točne odgovore na pitanja o hormonima i kemijskim spojevima uključenim u proces zaljubljivanja te sastavila svoje „srce“, dobila je i simboličnu čokoladnu nagradu.


Ljubav nas spaja i razdvaja

Na radionici iz fizike, izvedeni su pokusi koji na simboličan način povezuju fiziku i ljubav. Učenici su se razveselili  uz pokuse zanimljivih naziva: Volim te, Dižeš mi tlak, Srce za tebe, Od srca srcu, Zaljubljeni baloni, a ujedno i ponovili/učili što je to Bernoulijev princip, kako napisati Volim te bez diranja papira, što je gušće: voda ili ulje i sl.


Povijest ljubavne veze

Učenici su poslušali zanimljivo antropološko predavanje o svim oblicima ozakonjenih i neozakonjenih zajednica širom svijeta i upoznali s pojmovima „poliandrije, poliginije, poliamorije“ kao i o društveno sociološkom objašnjenju ovih fenomena.


Poruka u boci

Kako je izgledao dejt u 19.stoljeću? Na što su trebale paziti dame, ali i muškarci te je li umijeće pisanja pisama ljubavnih pisama bilo bitno ili ne, učenici su doznali na maštovitoj radionici iz Povijesti.


Virtualna stvarnost

Učenici su uz pomoć VR naočala doživjeli računalno generirano iskustvo stajanja na oblacima iz kojih izviru baloni u obliku srca te se okušali u crtanju vlastitog primjerka srca raznim alatima u virtualnom okruženju, a oni hrabriji ljubitelji adrenalinske vožnje mogli su uživati u iskustvu vožnje vlakom baš kao u pravom zabavnom parku promatrajući sadržaje tematski povezane s Valentinovom.


Razglednice ljubavi

Na radionici iz Fotografije, učenici su se fotografirali s unaprijed pripremljenim predloškom nakon čega su se fotografije obrađivale u odgovarajućim programima. Poigravajući se fotomontažom dobivene su razglednice učeničkih pozdrava iz raznih evropskih i svjetskih gradova.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju